درحال مشاهده: مرجع تخصصی آب و فاضلاب | هفته دوم فروردین ۱۳۹۰

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

دانلود متون آموزشی در زمینه آب و فاضلاب

۱۳۹۰/۰۱/۱۳
20:26
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
کتاب: کنترل آلودگی آب (WHO) http://www.who.int/water_sanitation_health/resourcesquality/watpolcontrol.pdf)

کتاب: ارزیابی کیفیت آب (WHO) http://www.who.int/water_sanitation_health/resourcesquality/watqualassess.pdf)

کتاب: رهنمودهای کیفی آب آشامیدنی (WHO) http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/gdwq0506.pdf)

کتاب: شمارش بشقابی هتروتروفیک (EPA) http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/HPCFull.pdf )

بیماریهای منتقله از آب (WHO) http://www.who.int/entity/water_sanitation_health/resources/envmanpartb.pdf)

میکروبیولوژی آب در شبکه های توزیع (WHO) http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/en/piped1.pdf)

شاخصهای کیفیت میکربی آب (WHO) http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/iwachap13.pdf)

کتاب: کنترل عوامل میکربی در شبکه توزیع (WHO) (http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/en/safepipedwater.pdf)
اثرات بهداشتی ناشی از رشد بیوفیلم در شبکه توزیع(EPA) (http://www.epa.gov/ogwdw000/disinfection/tcr/pdfs/whitepaper_tcr_biofilms.pdf

کتاب: آئروموناس در آب آشامیدنی (EPA) (http://www.epa.gov/waterscience/criteria/humanhealth/microbial/aeromonas-200603.pdf

کتاب: کریپتوسپوریدیوم در آب آشامیدنی (EPA) (http://www.epa.gov/waterscience/criteria/humanhealth/microbial/crypto.pdf)
کتاب: لژیونلا در آب آشامیدنی (EPA) http://www.epa.gov/waterscience/criteria/humanhealth/microbial/legionella.pdf)

کتاب: ژیاردیا در آب آشامیدنی (EPA) http://www.epa.gov/waterscience/criteria/humanhealth/microbial/giardia.pdf)

مبانی انعقاد و لخته سازی (http://www.mrwa.com/OP-Coagulation.pdf 

انعقاد، لخته سازی وف ی ل ت راسیون (http://www.moh.govt.nz/moh.nsf/0/5A25BF765B400911CC25708F0002B5A8/$File/13-coagulationprocesses.pdf
تصفیه آب ( (http://www.ce.memphis.edu/1101/notes/filtration/filtration_introduction.pdf 

ف ی ل ت راسیون (http://www.ce.memphis.edu/1101/notes/filtration/filtration_introduction.pdf) (http://www.ce.memphis.edu/1101/notes/filtration/filtration_introduction.pdf

اهمیت کدورت در تصفیه آب (http://www.epa.gov/OGWDW/mdbp/pdf/turbidity/cover_tu.pdf

سولفید هیدروژن به عنوان شاخص آلودگی مدفوعی (http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/WSH02.08.pdf

گندزدایی آب آشامیدنی(WHO) http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/en/watreatpath3.pdf)

گندزداها و فرآورده های جانبی گندزدایی (WHO) http://whqlibdoc.who.int/ehc/WHO_EHC_216.pdf)

شیمی گندزداها و فرآورده های جانبی گندزدایی (WHO) (http://www.who.int/ipcs/publications/ehc/216_disinfectants_part_2.pdf)
ازن (EPA) http://www.epa.gov/ogwdw000/mdbp/pdf/alter/chapt_3.pdf)

فلوراید در آب آشامیدنی(WHO) (http://www.who.int/water_sanitation_health/publications/fluoride_drinking_water_full.pdf)
چاههای آبEPA) (http://www.epa.gov/safewater/privatewells/pdfs/household_wells.pdf )

رهنمودهای تکنیکی بازگردش پساب شستشوی ف ی ل ت ر ها (http://www.epa.gov/safewater/mdbp/pdf/filterbackwash/fbrr_techguidance.pdf
مبانی آبهای بطری شده (EPA) http://www.epa.gov/ogwdw/faq/pdfs/fs_healthseries_bottlewater.pdf)

استانداردهای آب آشامیدنی (EPA) http://www.epa.gov/waterscience/criteria/drinking/dwstandards.pdf)

رادیونوکلئیدها در آب آشامیدنی (http://www.nesc.wvu.edu/pdf/DW/publications/ontap/tech_brief/TB14_Radionuclides.pdf)
سختی گیری با آهک (http://www.nesc.wvu.edu/pdf/DW/publications/ontap/tech_brief/TB9_LimeSoftening.pdf)
حذف آهن و منگنز (http://www.nesc.wvu.edu/pdf/DW/publications/ontap/tech_brief/TB10_Iron.pdf)


ف ی ل ت راسیون (http://www.nesc.wvu.edu/pdf/DW/publications/ontap/tech_brief/TB18_DiatomaceousEarth.pdfدیاتومه ای آب آشامیدنی (http://www.nesc.wvu.edu/pdf/DW/publications/ontap/tech_brief/TB18_DiatomaceousEarth.pdf
پلی آلومینیوم کلراید (PAC) http://iran-environment.com/Uploads/file/PAC.pdf)

استانداردهای آب آشامیدنی (ایران) (http://iran-environment.com/Uploads/file/1053.doc
کنترل کیفیت در تصفیه خانه های آب (http://iran-environment.com/Uploads/file/WTPSqualitycontrol.zip(فارسی)

کتاب:پیشرفتهای بوجود آمده در آب آشامیدنی (WHO) (http://www.who.int/water_sanitation_health/monitoring/jmp2008.pdf)


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: آب , فاضلاب

کنترل کیفیت آب های آشامیدنی

۱۳۹۰/۰۱/۱۳
20:23
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
درگوشه وکنار جهان وکشورما نیاز به آب روزبه روز افزایش می یابد این موضوع نه فقط به خاطرافزایش جمعیت ، بلکه برای سایر مصارف بهداشتی نظیر استحمام ،شستشو،صنایع وکشاورزی نیز محتاج آب میباشد.میزان آب درنقاط مختلف کشور تفاوت فراوانی دارد.درمناطقی ازکشور آب فراوان موجود بوده وبرعکس درمناطق خشک وکویری دچار کمبود ومسئله تامین آب میباشند. از نکته نظر کیفیت ،آب تغییرات متفاوتی دارد در بعضی نقاط با کیفیت شیمیایی مطلوبتر ودرنقاط دیگر باغلظت یونی بیشتر ی مواجه میباشند.

همچنین پراکندگی جمعیت درنقاط مختلف کشور متفاوت است ودر نتیجه نیازهای آنها به آب متفاوت خواهد بود. امروزه تمدن ، تغییراتی را در کیفیت  آبها باعث گردیده است چه از طریق شهرنشینی ورشد بی رویه جمعیت وچه از طریق ایجاد آلودگیهای ناشی از صنعت واستفاده از مواد شیمیایی وسموم در کشاورزی تغییراتی در کیفیت منابع آب آشامیدنی بوجود آمده است. این آبها ، دیگر به همان گونه که قبلا مورد استفاده قرار گرفته است نمی توانند مورد بهره برداری قرار گیرند. از طرفی امروزه نیاز به آب با کیفیت بالا بیشتر وبیشتر می گردد. بنابراین نه تنها حفاظت از این منابع ، کاری است بسیار ضروری (بخصوص در مناطقی که به شدت آلوده شده اند ) بلکه باید اقدامات لازم برای منابعی که هنوز دچار آلودگی نشده اند انجام گیرد. در مدیریت برنامه کیفیت آب، هم به دانستن اطلاعات در زمینه کیفیت آبهای موجود، نیاز است وهم میبایست روند تاثیر فعالیت بشر روی کیفیت آب وتدوین ضوابط، جهت  برنامه ریزی برای تعیین نحوه بهره برداری ،مورد توجه قرار گیرد.چنین شیوه ای فقط در سایه دانستن اطلاعات کافی در مدت زمان طولانی در زمینه کیفیت آب واستفاده از تجارب واطلاعات گذشته از کیفیت آنها برای مصارف مختلف تحقق پیدا می کند. بعلاوه اجرای قوانین ومقررات ایجاد شده برپایه واساس همین اطلاعات استوار است ودر اینجا است که اندازه گیری کیفیت آب آشامیدنی ضرورت پیدا می کند.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

شاخص های آب آشامیدنی

۱۳۹۰/۰۱/۱۳
20:22
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
شاخص های آب آشامیدنی : (1)

1-شاخص های میکربی

2-شاخص های شیمیایی

3- شاخص های دیگر

1-شاخص های میکربی :

1-1کل کلی فرم ها :

1-1-1     تعریف : باکتری های گرم منفی ،بدون توانایی تشکیل هاگ ،میله ای شکل ،غیر هوازی،اختیاری و قادر به تخمیر لاکتوز همرام با تولید گاز در 35 درجه سانتی گراد در مدت زمان 48 ساعت (2)

1-1-2     دلیل استفاده به عنوان شاخص : به تعداد زیادی در معده انسان و دیگر جانوران خونگرم می باشد که حتی بعد از رقیق شدن بسیار زیاد هم قابل تشخیص است.(3)

2-1کلی فرم های گرماپای :

2-1-1 تعریف :این باکتری ها به خاطر توانایی شان برای تخمیر لاکتوز در دمای بالا از دیگر اعضای گروه کلی فرم کل متمایز می باشند.(4)

2-1-2 دلیل استفاده به عنوان شاخص : چون نژادهای محیطی بعضی از ارگانیسم های خاص در گروه کلی فرم گرماپای قرار میگیرند و می توانند در شبکه های توزیع رشد پیدا کرده و یا در بیو فیلم ها وجود داشته باشند.(5)

3-1 اشرشیاکلی :

3-1-1 تعریف : اشرشیاکلی عضوی از خانواده انترو باکتریاسه است و در گروه باکتری های کلی فرم کل و کلی فرم مدفوعی قرار میگیرد (6)

3-1-2 دلیل استفاده به عنوان شاخص : اشرشیاکلی در مدفوع انسان و حیوانات فراوان است و بنابراین می تواند در پساب تصفیه خانه های فاضلاب و در گنداب یلفت می شود.(6)

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

کاربرد سیستم HACCP راهبردی نوین در کنترل کیفیت آب آشامیدنی

۱۳۹۰/۰۱/۱۳
20:21
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
امروزه بکارگیری روش های نوین کنترل کیفیت جایگاهی ویژه و ارزنده در سیستمهای خدمات عمومی و صنعتی ایفا می نماید. بسیاری از کشورها نیز به خوبی ضرورت اتخاذ سیاست های کلان برای پیشگیری از هر گونه ضایعه ای که منجر به اختلال در سلامت و نظم جامعه می شود را دریافته اند. بطوری که گزینش راهکارهای جدید و اصولی که منجر به کاهش صدمات و تامین سلامتی یا به عبارتی ارتقای رفاه ملی می شوند از استراتژیهای بنیادی مدیران ارشد سیستمهای اجرائی گردیده است. سیستم ( Hazard Analysis and Critical Control Points) HACCP یا به عبارتی "سیستم تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی" یکی از روشهای کنترل و ارتقای کیفیت محصولات می باشد که برای اولین بار در سال۱۹۷۱ به طور رسمی در کنفرانسهای بین الملی حفاظت مواد غذایی معرفی و مطرح گردید و پس از آن به طور گسترده در صنایع غذایی کشور های پیشرفته به منظور شناسایی و کنترل خطرات ناشی از آلاینده های مختلف به کار گرفته شد. هدف اصلی و عمده سیستم HACCP شناسایی خطرات مرتبط با فرایندهای تولید از ابتدا تا نقطه مصرف با تکیه بر کنترل منبع اولیه و خام محصولات مورد پردازش میباشد که منجر به تولید محصولات با کیفیت بالا و مطمئن خواهد شد.درسال ۱۹۹۶ سازمان بهداشت جهانی(WHO ) به عنوان بالاترین نهاد بین المللی درکنترل کیفیت آب، HACCPرابه عنوان ابزاری مطمئن در ارزیابی مخاطرات وسیستم های کنترل کیفیت آب آشامیدنی با تکیه بر تقدم شناسایی نقاط بحرانی وپیشگیری های اولیه نسبت به فرآیندهای تصفیه و انجام آزمایشات مختلف درسیستم های توزیع آب معرفی نمود. سیستم HACCP همچنانکه به طور موفقیت آمیزی در کنترل کیفیت منابع آب شهر ملبورن استرالیا عمل نموده است می تواند در ارزشیابی و شناسایی آلودگی های متنوع سیستم های آب آشامیدنی نظیر آلاینده های میکروبی ، شیمیایی و راههای کاهش و حذف این گونه خطرات بدون نیاز به عملیات اجرایی مورد استفاده قرار گیرد. این مقاله ضمن بیان اهمیت و مزایای سیستم HACCP به تشریح اصول و اجزاء سیستم ، نحوه اجرا و به کار گیری آن در کنترل منابع و سیستم توزیع آب آشامیدنی می پردازد.

مقدمه:

یکی ازچالشهای مهم هزاره سوم میلادی تغییرات آب وهوا وبدنبال آن محدودیت درمنابع طبیعی وذخایر آب شیرین است.بدین لحاظ عدم توازن بین تقاضا وآب دردسترس ،کاهش کمیت آبهای شیرین سطحی وزیرزمینی وکنترل کیفیت آبهای قابل شرب همگی براین سوال تمرکز دارند که چگونه باکمبود منابع آب مقابله شود.امروزه یکی ازمهمترین راهکارهای اساسی درمقابله با پدیده ی کمبود آب ،حفظ کیفیت آبهای شیرین است. اجماع بین المللی ودرک مشکلات کیفیت آب در بین اکثریت کشورها که ازنظر ذخایر آبهای شیرین بامشکل مواجه شده ویا درآینده باآن مواجه می شوند موجب تلاش درزمینه به کارگیری استراتژ های جدید ،ارائه روش ها وتکنیک های نوین وموثرتر ،برنامه های پایش ومراقبت ،روشهای ارزیابی مداوم ،مدل سازی واتوماسیون های پیشرفته به منظور حفاظت ازمنابع آب وارتقاء کیفیت آب آشامیدنی که درمعرض انبوه آلاینده های میکربی وشیمیایی قرار گرفته اند،شده است.این بدان معنی است که روش های فعلی وسیستم های کنترل وبازرسی های سنتی دراکثریت کشورها به هیچوجه پاسخگوی مشکلات موجود نبوده وطیف وسیعی ازترکیبات شیمیایی وگروهای فلزی تا محصولات جانبی حاصل ازعملیات تصفیه وضدعفونی همچنین انبوه پاتوژن ها بارفتارهای پیچیده ومقاومت ازویروس ها وپروتوزواها باکتری ها والگها موجب نگرانی ودغدغه ی خاطر مصرف کنندگان رافراهم آورده است بدین سبب تدوین استراتژی مدیریت کیفیت منابع آب درایران که یکی درکمربند خشک خاورمیانه با بارش متوسط۲۵۰ میلیمتر درسال واقع شده وهرساله باکاهش منابع ذخیره ای دریک طرف وافزایش جمعیت ،رشد صنعت وکشاورزی ازطرف دیگر مواجه است ازمهمترین اقدامات فراروی سیاستگذاران بخش آب می باشد که مهمترین عنصر آن حفظ کیفیت منابع برای آشامیدن ازنقطه تولید تا نقطه مصرف خواهد بود.مسلما تدوین استراتژهای ملی،منطقه ای ومحلی درجهت پیشگیری ،کنترل وحذف انواع آلودگی های بیولوژیکی وشیمیایی بابهره گیری ازسیستم های پیشرفته والگوهای نوین پایش درنقاط مختلف اعم ازرودخانه ها وحوضه های آب زیرزمینی (به عنوان منبع اصلی تامین آب شیرین)،تصفیه خانه ها وشبکه های توزیع موجب ارتقاء ضریب کیفیت آب وتامین سلامت مصرف کنندگان آن خواهد شد.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

تامین آب و مدیریت مصرف در عصر جدید

۱۳۹۰/۰۱/۱۳
20:6
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
مدیریت بهینه مصرف آب تامین آب و مدیریت مصرف در عصر جدید, جامعه بشری را در سخت ترین بوته آزمایش تاریخ پیدایش قرار خواهد داد و پوشش 71% سطح کره زمین با آب و علم به اینکه تنها 5/2%آن شیرین و 7 هزارم درصد آن قابل استحصال می باشد و ثابت بودن حجم آب در چرخه حیات مشکلات را دو چندان می نماید. توسعه صنعت در دهه های گذشته نیاز آبی جهانیان را افزایش داده و منابع موجود را در حدی آلوده نموده که براساس تحقیقات و گزارشات سازمان ملل تلفات ناشی از مصرف آبهای آلوده 10 برابر جنگ های اخیر برآورد گردیده و در حال حاضر1/1 میلیارد نفر در جهان از مصرف آب شرب بهداشتی محروم می باشند. کارشناسان کمبود آب را دلیل جنگ ها و مناقشات آینده بر می شمارند. در سال 2025 قریب به 3/2 میلیارد نفر جمعیت جهان در کشورهایی که با کمبود آب مواجهند زندگی خواهند کرد و شرایط گلخانه ای حاکم بر جو کره خاکی, ذخایر برفی موجود را تا حد قابل ملاحظه ای تقلیل خواهد داد و نزولات زمستانی با تغییر ماهیت برفی ذخیره ای خود تبدیل به باران گشته و بدون استفاده, به صورت سیلاب های عظیم از دسترس خارج خواهند شد. محدودیت منابع طبیعی و دغدغه تامین مواد غذایی, جوامع بشری را با تنگناهای مضاعف مواجه خواهد ساخت و در راستای پیشگیری و رفع موانع برنامه ریزی و بهره برداری صحیح از منابع و مصرف بهینه آب از ضروریات نخستین خواهد بود. زنگ خطر مشکل کم آبی در استان همدان سالهاست که بصدا درآمده است. در طول ده سال اخیر بارندگی ها بشدت کاهش یافته و تغییر نوع بارش ها از برف به باران و عدم توزیع و پراکندگی زمانی و مکانی مناسب استان ما را با چالش بزرگی درگیر نموده است. چنانچه روند کاهش و تبدیل شکل نزولات جوی ادامه یابد درچند سال آینده حتی برای تامین آب شرب, دچار مشکلات فراوانی خواهیم شد.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: تامین آب , آب

آب، فقر و توسعه

۱۳۹۰/۰۱/۱۳
20:5
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
فقر بر خانوارهای شخصی و خانواده ها اثرات مخربی وارد نموده است، به طوری که در حدود یک میلیون نفر در سطح جهان تحت تأثیرات مخرب آن قرار گرفته اند. این امر نشان دهنده آن است که در حدود یک ششم از جمعیت جهان در معرض مریضی، گرسنگی، تشنگی، فقر، بی چیزی و حاشیه نشینی قرار دارند که رهایی از گودال فقر را که در شدیدترین درجه قرار دارد، غیرممکن می یابند. مردمان فقیر جهان در حال تلاش در جهت دسترسی به آب و غذای کافی، پیدا کردن مأمن و آشیانه ای جهت زندگی کردن، دستیابی به داروهای پزشکی جهت درمان اعضای بیمار خانواده، امکانات رفت و آمد جهت رسیدن به محل های کار یا انتقال اعضای بیمار خانواده به مراکز درمانی و آموزش فرزندانشان می باشند. الف) فقر، آب و توسعه یک فرد بسیار فقیر، مقدار پولی که دارد تنها نیازهای اولیه زندگی او را رفع می کند، اگر او در یک منطقه شهری زندگی می کند و یک روز بسیار خوبی هم داشته باشد، آنچه که در آن روز بدست می آورد، تنها جهت خرید غذا و آب برای اعضای خانواده کافی می باشد. اغلب اوقات، مقدار آب مورد نیاز جهت بهداشت خانگی و شخصی با کیفیت خوب جهت خرید از دستفروشان خیابانی آب بسیار گران است، اگر منبع آب در ناحیه ای دور باشد حمل آن بسیار دشوار است، لذا آنان روی به سوی استفاده از آب آلوده نواحی مجاور، آبهایی که به کرات مورد استفاده قرار گرفته اند و رودخانه ها و نهرها می آورند. آنان به ندرت به بهداشت دسترسی دارند که آن هم شاید تنها در تأسیسات عمومی شهرها و شهرک ها قابل دسترس باشد، که با هزینه کلی که برای تمامی اعضای خانواده در پی دارد، به مانع بزرگی تبدیل شده است. بسیاری از خانواده های فقیر در مناطقی زندگی می کنند که هیچ حق قانونی و رسمی بر آن ندارند، یا در محله های فقیرنشین یا محلاتی که مملو از ساکنان غیرقانونی می باشند، زندگی می کنند. این خانواده ها دارای تجهیزات حفاظتی بسیار کم در مقابل سیلاب ها می باشند. بسیاری نیز در مناطق حاشیه نشین که توسط دیگران اداره می شوند، مشغول به کشاورزی هستند، در این حالت نیز دسترسی آنها به آب سالم بسیار کم می باشد. سیستم های زهشکی و فاضلاب برای آب باران در نواحی شهری و آب ناشی از سیلاب ها اغلب ناکافی می باشند و هیچ سیستمی جهت جمع آوری فاضلاب ها و آشغال ها وجود ندارد. کمبود نواحی آسفالت شده به شدت مشاهده می شود و محل هایی همچون جاده و یا پیاده روی آسفالت شده وجود ندارد. وجود این امکانات نه تنها برای حمل و نقل مهم می باشد، بلکه جاده آسفالت شده محلی برای راه اندازی، بهره برداری و نگهداری از شبکه خدمات شرکت های خدماتی همچون آب، فاضلاب و برق نیز می باشد. ساختار پرداخت خدمات بسیاری از شرکت های خدماتی (مانند آب و برق) که به صورت هزینه های اشتراک که باید از پیش پرداخت شوند و هزینه های مصرف ماهانه می باشد،

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: بحران آب , آب

تهیه آب برای صنعت

۱۳۹۰/۰۱/۱۲
16:58
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
برای تهیه آب مورد استفاده در صنعت شناخت کامل آب و املاح موجود در آن ضروری است. زیرا برای هر دستگاه صنعتی یک نوع آب با مشخصات ویژه ای قابل استفاده می باشد و چون آب به صورت طبیعی دارای این مشخصات نمی باشد لازم است آن را طی فرآیندهای مختلفی، منطبق با نیاز صنعت تصفیه نمود.
مهمترین املاحی که معمولا در آب صنعتی تولید اشکال می کنند، نمکهای فلزات قلیائی خاکی می باشند که در آب باعث پدید آمدن سختی (Hardness) می گردند. از مشخصات آب سخت دیر کف کردن صابونها و نتایج مصرف آن، گرفتگی دستگاهها، ایجاد رسوب، کاهش راندمان حرارتی و نهایتا خوردگی و سوراخ شدن لوله ها می باشد.
یکی دیگر از موادی که وجودش در آب برای صنعت تولید اشکال می کند، سیلیس می باشد. وجود سیلیس در آب برای بویلرهایی که با فشار کم کار می کنند چندان مهم نمی باشد. ولی در بویلرهای با فشار متوسط و بالا، افزایش غلظت سیلیس بیش از حد مجاز، باعث حمل آن همراه با بخار آب شده و در لوله ها جریان می یابد که در توربینها به علت کاهش دمای بخار، سیلیس نیز سرد شده و بر روی پره های توربین رسوب می کند. افزایش مقدار رسوب بتدریج فاصله بین پره های ثابت و متحرک را پر کرده و سطح عبور بخار را کوچک و کوچکتر می کند و بالاخره توربین را از کار می اندازد. همچنین سیلیس در اثر برخورد با پره های توربین، باعث خوردگی مکانیکی (Erosion) پره ها شده که در تخریب و از کارافتادگی توربین بسیار مؤثر می باشد.
رسوبات سخت سیلیس را که در شرایط کار بویلر تشکیل می شود، به سختی میتوان تمیز نمود. اینرسوبات حتی اگر بصورت لایه ای نازک باشند، انتقال حرارت را در درون لوله ها به شدت کاهش داده و موجب افزایش درجه حرارت لوله و در نتیجه سوختن (Over Heating) و پاره شدن لوله های بویلر (Tube Failure) میگردند.
مقدار مجاز سیلیس در آب خوراک بویلرهای مختلف متفاوت بوده و بستگی به فشار عملیاتی بویلرها و قلیائیت آب دارد. جدول شماره یک محدوده غلظت سیلیس را در بویلرهای با فشارهای 0-900 PSIG مشخص می نماید.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

املاح آب و ارزش تغذیه‌ای آن‌ها

۱۳۹۰/۰۱/۱۲
9:27
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
نیاز پایه‌ی بدن برای جبران آبی که از طریق تنفس، تعرق و ادرار که در حالت عادی از بدن دفع می‌شود، حداقل 6/2 لیتر در روز است. حسب شرایط محیطی و نوع اشتغال، به میزان یاد شده افزوده می‌شود، به طوری که در هنگام اشتغال به کار سخت در زیر آفتاب و دمای بالای محیط، نیاز بدن به آب به 25 لیتر در روز می‌رسد.
بنا به نظر Kleiner(1999)، حدود 33 درصد آب مورد نیاز بدن از طریق مواد غذایی تأمین می‌شود. سازمان جهانی بهداشت (WHO)، رهنمود‌های کیفیت آب آشامیدن را بر پایه‌ی آشامیدنی 2 لیتر آب در روز توسط انسان بالغی به وزن 60 کیلوگرم تدوین کرده است. با احتساب نسبت پیشنهادی Kleiner، در رهنمود این سازمان، جذب روزانه‌ی 3 لیتر آب توسط انسان بالغ مد نظر بوده است. این سازمان، برای گروه‌های خاص انسانی، آشامیدن روزانه یک لیتر آب برای کودکان با وزن 10 کیلوگرم و 75/0 لیتر آب برای نوزدان با وزن 5 کیلوگرم را در نظر گرفته است. کمیته‌ی مشترک سازمان بین‌المللی کار(ILO)، دفتر برنامه‌ریزی زیست محیطی ملل متحد (UNEP) و WHO در رهنمود " استفاده سالم از مواد شیمیایی" ، توصیه‌های خود را با فرض وزن پایه‌ی 70 کیلوگرم برای مردان، 58 کیلوگرم برای زنان و میانگین وزن 64 کیلوگرم برای مجموع زنان و مردان، مصرف آب را در شرایط گوناگون محیط کار به شرح جدول شماره‌ی 1 توصیه کرده است :

جدول شماره‌ی 1: شاخص سرانه‌ی نیاز روزانه به جذب مایعات در شرایط کاری گوناگون (ارقام برحسب لیتر)

شرایط/وضعیت سنیبزرگ‌سالان (زنان و مردان)مردان بزرگ‌سالزنان بزرگ‌سالکودکان (ده ساله)
عادی کار2/8-3/42/92/21
کار در دمای محیطی بالا
(میانگین دمای محیط C.32)
1/9 (با مصرف شیر)
4/1(بدون مصرف شیر)
4/54/54/5
فعالیت متوسط1-2/421/41

دز کشورهای در حال توسعه، نیاز پایه‌ی فیزیولوژیک بزرگسالان به آب، در اغلب شرایط محیطی معمول، حداقل 3 لیتردر روز پیشنهاد شده است. ارتش آمریکا، نیاز آبی در دما و شرایط گوناگون کاری را به شرح زیر اعلام کرده است:
• در دمای 25 درجه‌ي سانتیگراد و کار متوسط در زیر آفتاب (نظیر کشاورزی): 5/4 لیتر در روز
• در دمای 30 درجه‌ی سانتیگراد و یا کار سخت در زیر آفتاب در دمای 25 درجه‌ی سانتیگراد : 6 لیتر در روز
سرانجام آن که (2003)Bartram , Howard با گردآوری نظر پژوهشگران میزان نیاز به آب برای برآورده ساختن نیازهای پایه‌ی بدن در شرایط کاری و فیزیولوژیکی گوناگون را در جدول شماره‌ی 2 خلاصه کرده‌اند:

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|