درحال مشاهده: مرجع تخصصی آب و فاضلاب | هفته سوم اسفند ۱۳۸۹

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

روش های عملی و اجرایی نیترات زدایی از فاضلاب

۱۳۸۹/۱۲/۱۸
16:59
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
روش های عملی و اجرایی نیترات زدایی از فاضلاب

اسمز معکوس ، تبادل یونی،تقطیر،الکترودیالیز،نیتروژن زدایی بیولوژیکی ، رهاسازی آمونیاک،نیتریفیکاسیون و دنیترفیکاسیون ، رقیق سازی   

اسمز معکوس

در فرآیند اسمز معکوس آب با فشار زیاد

روش های عملی و اجرایی نیترات زدایی از فاضلاب

اسمز معکوس ، تبادل یونی،تقطیر،الکترودیالیز،نیتروژن زدایی بیولوژیکی ، رهاسازی آمونیاک،نیتریفیکاسیون و دنیترفیکاسیون ، رقیق سازی   

اسمز معکوس

در فرآیند اسمز معکوس آب با فشار زیاد از یک سری غشاء نیمه تراواعبور داده می‌شود. این فشار خارجی از فشار اسمزی طبیعی بیشتر است در نتیجه مولکول‌های کوچکتر از منافذ غشاء، عبور می‌کنند در حالی که مولکول‌های بزرگتر، قادر به عبور از غشاء نیستند و سپس در جریانی جانبی از کنار غشاء عبور داده شده و دفع می‌گردند . در این فرایند میکروارگانیسم ها نیز از آب حذف میشوند. اسمز معکوس یک روش تصفیه فیزیکی و نوعی فیلتراسیون است که نیاز به مواد شیمیایی ندارد.

مبادله یونی

فرایند تبادل یونی برای حذف نیترات بر اساس همان روش سبک کننده های آب خانگی عمل می کند. طبق استاندارد سبک کننده های آب ،یون کلسیم ومنیزیوم با یون سدیم تعویض می گردد .به هر حال در فرآیند حذف نیترات ،آنیون ها با رزین های مورد استفاده تعویض و در حین عبور از رزین ها ،یون های کلراید جایگزین یون های سولفات و نیترات می شود.

تقطیر

فرآیند تقطیر شامل گرم کردن آب تا نقطه جوش ، جمع آوری و متراکم کردن بخارات باسیم پیچ فلزی ، در این فرآیند ۱۰۰٪ نیتروژن – نیترات حذف می شود.تنها با جوشاندن آب، غلظت نیترات کاهش نمی یابد بلکه مرحله جمع آوری و متراکم نمودن بخارات آب جوشیده است که نیترات را حذف می نماید وآب بدون نیترات بدست می آید.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

بررسی کاربردهای لجن فاضلاب

۱۳۸۹/۱۲/۱۸
16:55
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
مهمترین لجنهای تولیدی در روش های مختلف تصفیه  فاضلاب عبارتند از:

1- لجن ته نشین شده در حوض اولیه :

2- لجن هوموس تانک

3- لجن فعال شده

4- لجن تصفیه شده شیمیایی فاضلاب

مهمترین لجنهای تولیدی در روش های مختلف تصفیه  فاضلاب عبارتند از:

1- لجن ته نشین شده در حوض اولیه :

2- لجن هوموس تانک

3- لجن فعال شده

4-لجن تصفیه شده شیمیایی فاضلاب

5-لجن حذف شده

روشهای دفع لجن عبارتند از:

1)                دفع لجن در زمین

2)                توزیع لجن در لوله

3)                تخلیه لجن در دریا

4)                سوزاندن لجن

5)                تخلیه و دفع لجن در لاگون

6)                خشک کردن لجن با گرما

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: لجن

ته نشینی مواد معلق وکلوییدی با استفاده از موادشیمیایی

۱۳۸۹/۱۲/۱۸
16:53
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
ته نشینی مواد معلق وکلوییدی با استفاده از موادشیمیایی

 اغلب درباره تصفیه پسابهای صنعتی به عنوان تصفیه مقدماتی قابل اجراست که در این روش مواد معلقی که وزین

و قابل ته نشینی است وحاصل خنثی سازی موادکلوییدی با بار منفی توسطموادشیمیایی ترکیبات فلزاتی مثل آلومینیوم

ته نشینی مواد معلق وکلوییدی با استفاده از موادشیمیایی

 اغلب درباره تصفیه پسابهای صنعتی به عنوان تصفیه مقدماتی قابل اجراست که در این روش مواد معلقی که وزین

و قابل ته نشینی است وحاصل خنثی سازی موادکلوییدی با بار منفی توسطموادشیمیایی ترکیبات فلزاتی مثل آلومینیوم

و آهن با بارمثبت هستندو درین مرحله فلوک نامیده می شوند تولید که در حوض ته نشینی از فاضلاب یا پساب جدا

خواهند شد.در مواقعی که کلوییدهای منعقد شده وزین نیستند تا نشین شوند با تزریق پلی الکترولیت به ته نشینی آنها

سرعت خواهند بخشید.از مواد منعقد کننده می توان به کلرور فریک,سولفات فریک,آهک وسولفات آلومینیوم اشاره

کرد. مناسبترین ماده منعقدکننده برای ته نشینی شیمیایی پساب و فاضلاب و تصفیه لجن کلرور فریک است که

فلوکهای حاصل از مصرف آن وزین هستند وبه سرعت ته نشین می شوند.مهمترین مشکل آن ایجاد لجن وخاصیت

خوردگی شدید آن است وتنها عیب ته نشینی شیمیایی یا تصفیه شیمیایی تولید لجن است.

هوادهی:

 در مورد حذف بوها و طعم بدآب از هوادهی استفاده می شود.در این روش آب را به صورت جهشی در معرض

هوا قرار داده و عمل خواسته شده را به انجام می رسانند.در نتیجه آب به ذرات و قطرات کوچک تقسیم گشته سطح

تماس زیادتری یافته و به سرعت بوها وموادی که باعث بدمزه شدن آب می گردند آزاد می گردد.

کربن فعال هم می تواند بو و طعم بد را ازآب بزداید.البته بسته به نوع گاز از روش هایی چون کلرزنی,رزین یونی

هیدروژنی,تزریق سولفیت سدیم,استفاده ازبرج جذب کربن فعال,هوازدایی سرد,هوازدایی گرم وفیلتراسیون در

فیلترهای حاوی ذرات سولفیت کلسیم استفاده می شود.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

رابطه ی بین EC و TDS و کارایی لجن فعال در مناطق ساحلی

۱۳۸۹/۱۲/۱۸
16:49
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
رابطه ی بین EC و TDS و کارایی لجن فعال در مناطق ساحلی

مقدمه

 با یک نگاه کلی میتوان چنین استنباط کرد که موضوعی که باعث شده فرآیند لجن فعال در گوشه و کنار جهان و در مناطق مختلفی آب وهوایی و اقلیمی مورد توجه قرار گیرد بازده بالای این فرایند و کاربرد نسبتا ساده ی آن در شرایط گوناگون و توانایی این فرآیند در رساندن  شاخص های کیفی پساب فاضلاب به معیارهای مورد نظر کارشناسان و فعالان و دوستداران محیط زیست بوده است. به نحوی که با انعطاف پذیری بالای این فرآیند و پیشرفت دانش ماحول عملکرد قسمتهای مختلف آن در کنار روشها و تسهیلات دیگر میتوان امیدوار بود که در آینده شاهد کاهش هرچه بیشتر آلاینده های پساب و مطرح شدن استانداردهای سخت تری حتی در شرایط و عرصه های  نامطلوب صنعتی بمنظور جلوگیری از آلودگی محیط زیست باشیم.

 

نکته ای که به نظر میرسد در کشورهای مختلف موجب مطرح شدن تصفیه ی فاضلاب و استفاده از فرآیند لجن فعال شده در واقع ضرورت جلوگیری از آلودگی محیط زیست توسط پسابهای تولیدی بوده است. بطوری که در بسیاری از نقاطی که این فرایند هم اکنون سالانه با موفقیت از ورود هزاران تن BOD و مواد آلاینده به اقیانوس ها، دریاها یا خاکها و آبهای پذیرنده جلوگیری میکند در گذشته ای نه چندان دور به تبع نبود استاندارد ها و معیارها و اراده ای بین المللی این آلاینده ها بدون هیچ تصفیه ای به این حوزه ها تخلیه میشدند.

 

با پیگیری رابطه ی بین فاضلابهای دارای مواد محلول بالا و کارایی فرآیند لجن فعال مستقیما به مناطق ساحلی هدایت میشویم. مناطقی که در گوشه و کنار جهان در سواحل و بنادری واقع شده اند که بنا بر ضرورتهای صنعتی و یا حتی اجتماعی ناگزیر از بکار گرفتن آب دریا در عرصه های گوناگون بوده اند و پساب تولیدی آنها هم طبیعتا حاوی مقادیر بالایی ازTDS و شوری بیش از حد معمول پسابهای عادی بوده است. سابقه ی مطالعات مربوط به پسابهای شور و کارایی لجن فعال سابقه و تعدد زیادی ندارد و به زحمت به ۳۰ سال بالغ میشودو معمولا این مطالعات موردی و بر حسب نیاز محلی و منطقه ای بوده و گاه گویای نتایج متناقضی هم بوده اند.

 

حال لازم به نظر میرسد پیش از پرداختن به فرایند لجن فعال مروری بر تصفیه ی فاضلاب و اجزای بنیادین این فرایند و مراحل تصفیه ی فاضلاب  بعنوان پیش نیازی برای درک هر چه بهتر فرایند لجن فعال و پارامترهای موثر بر آن داشته باشیم.

 

تصفیه ی فاضلاب

تصفیه  ی فاضلاب فرآیندیست که اکثریت آلاینده های فاضلاب یا گنداب را حذف کرده و پساب مایعی که مناسب دفع در طبیعت باشد را همراه با لجن تولید میکند. بمنظور مناسب بودن این فرآیند، فاضلاب بایستی از طریق لوله ها و تاسیسات مناسب  به تصفیه خانه منتقل شود و تحت قوانین و مقررات انجام گیرد. فاضلابهای دیگر نیازمند روشهای مختلف و گاها اختصاصی میباشند. ساده ترین سطح تصفیه ی فاضلاب جداسازی جامدات از مایع است که معمولا توسط ته نشینی انجام میشود. با تبدیل مواد محلول به جامدات، معمولا لخته ای زیستی تشکیل شده و بوسیله ی ته نشین کردن جدا میگردد و جریان پسابی که خلوص بالاتری دارد بدست می آید.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

اهمیت و کاربرد جلبک ها در زندگی بشر

۱۳۸۹/۱۲/۱۸
16:45
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
شناسایی دریاها موجب شده است که فرآورده های بسیاری برای انسان حاصل شود، یکی از این فرآورده ها جلبک ها هستند که به زندگی روزانه بشر فواید بسیاری می رسانند. بررسی تکنولوژی و جنبه‌های اقتصادی تولید جلبک‌ها نشان می‌دهد که از آن‌ها در جنبه‌های مختلف تولید مواد می‌توان استفاده کرد . از جمله کاربرد جلبک‌ها درصنایع غذایی، تغذیه، تولید دارو، رنگ دانه، مواد شیمیایی و سوخت می‌باشد (Sano T et al, 1988) .
1- اهمیت جلبک ها به عنوان تولید کننده در اکوسیستم های آبی
جلبکها موجودات فتواتوتروف هستند و تولید کنندگان اصلی مواد آلی در محیطهای آبی می باشند. در اکوسیستمهای آبی جلبکها و فیتو پلانکتونها بخش مهمی از زنجیره غذایی موجودات آبزی و ماهیها را تشکیل می دهند و لذا بخش عمده ای ا زتولیدات آبزیان مستقیماً‌ وابسته به وجود آنها است همچنین جلبکها به واسطه عمل فتوسنتز و متصاعد نمودن اکسیژن، محیط اطراف خود را اکسیژنه نموده و برای حیات آبزیان مساعد می نمایند جلبک هایی نظیر Chlorella نیز به هوادهی آب در گرفتن دی اکسید کربن کمک کرده که در نتیجه سبب ذخیره سازی اکسیژن و انجام پروسه فتوسنتز می گردد و این پدیده برای ماهیان بسیار با ارزش و سودمند خواهد بود ( Tanaka K et al,1997)
2- اهمیت جلبک ها به عنوان غذای انسان
در بخشهای مختلف دنیا بیش از صد گونه از جلبکها و عمدتاً‌ جلبکهای قهوه ای و قرمز و تعدادی از جلبکهای سبز مورد استفاده غذایی قرار می گیرند. جلبکها به علت سرشار بودن از مواد معدنی،‌ویتامینها،‌هیدراتهای کربن، و پروتئین ها که د ردرون سلولها و یا در دیواره سلولها وجود دارند،‌مورد استفاده غذایی انسانها قرار می گیرند. در ذیل به برخی از آنها که مورد استفاده غذایی دارند به طور اختصار اشاره می شود:
الف) از جلبکهای قهوه ای بیشتر: Laminaria, Pelvetia, Sargassun, DAURVILLEA, Alaria. بر طبق گفته پرسکات جلبکهای قهوه ای از نظر ارزش غذایی حاوی 15/6 درصد پروتئین (شامل 15 نوع اسید آمینه )،‌56/1 درصد چربی و 04/57 درصد هیدرات کربن می باشند. همچنین آنها دارای انواع مواد معدنی همراه با کاروتن،‌ ویتامین و فلاوین می باشند.
ب)از جلبکهای قرمز: Palmaria , Rhodymenia, Chonfrus, Gigartina, Porphyra
(پ) بین جلبکهای سبز (کلروفیسه): Codium, Chlorella, Monostroma, Ulva.
(ت) بین جلبکهای سبز متمایل به آبی گونه Nostoc commune به نام «Yuyucho» در چین جاوا و بعضی کشورهای دیگر مورد استفاده غذایی قرار می گیرد.Barsanti.L, 2006)
3-کاربرد جلبک ها در تهیه آگار(Agar)
آگار پلی ساکاریدی ژله مانند است که از برخی جلبک های قرمز بدست می آید و در تمام آزمایشگاه های میکروب به عنوان ماده زمینه بکار می رود. از دیگر استفاده های این ترکیب می توان به استفاده از آن در :
1- ساخت پروتز دندان
2- صنایع غذایی و شیرینی سازی(مثل تولید کنسروهای ضد یبوست)
3- چرم سازی و صنایع نساجی
4- کاغذ سازی
5- صنایع داروئی که از آگار به عنوان ملین و ترکیب ضد التهاب روده و روکش قرص استفاده می شود.
جلبک هایی را که برای تهیه آکار از آنها استفاده می شود ؛ همگی به شاخه جلبک های قرمز (Rhodophycea) تعلق دارند. از این شاخه می توان به جنس های زیر اشاره کرد:
,Chondrus, Hypnea Gracillaria, Ahnfelltia, Campylaephora, Phyllophora, Gelidim, pterocladia, Eucheuma, Gigartina
ارزش افزوده این محصول جلبک ها در امریکا در سال به بیش از 132 میلیون دلار می رسد. از کشورهای مطرح در زمینه تولید آگار می¬توان به ژاپن ،مراکش، پرتغال، اسپانیا، استرالیا، نیوزلند، فرانسه، کره، آفریقای جنوبی، اندونزی، شیلی، هند وکشورهای اسکاندیناوی اشاره کرد
4- کاربرد جلبک ها در تهیه کاراگینان(Carageenin)
کاراژنین یک کمپلکس هیدرات کربن و اسید سولفوریک است که در دیواره سلولی جلبک قرمز از قبیلEucheuma, Ahnfeltia, Gigartina وعمدتا در Chondrus crispus یافت می شود.
این ماده در تهیه خمیر دندان،‌مواد آرایشی،‌رنگها،‌ در پروسه نهایی منسوجات چرم نما،‌ منسوجات ،‌درصنایع تخمیر و دارویی کاربرد دارد. پزشکان از کاراژنین به عنوان داروی انعقاد خون استفاده می نمایند. همچنین در تصفیه چغندرقند ،‌مشروبات الکلی و نوشابه های غیر الکلی مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی جلبک Gigartina به جای کندرو س کریسپوس جهت استحصال کاراژنین مصرف می شود. همچنین این ماده به عنوان عصاره و شیره لعاب دار یا چسب دار در صنعت از آن استفاده می شود و در صنایع مواد غذایی ، داروسازی، نساجی، چرم سازی، آب جو سازی به مصرف می رسد. این ماده به عنوان پایدار کننده در امولسیون و نیز در داروسازی برای درمان سرفه مصارف زیادی دارد.
استفاده از آن به عنوان اجزاء ترکیبی خمیر دندان، بو زدا ، آرایه مو و پوست و رنگ نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است ( Noda K et al,1996) .
تولید جهانی این ترکیب در سال به حدود 28000 تن می رسد که ارزشی معادل 240 میلیوندلار رابه همراه دارد. از کشور های مطرح در زمینه تولید آگار می توان به ژاین ، پرتغال، اسپانیا، فرانسه، آفریقای جنوبی، اندونزی، شیلی، هند اشاره کرد.
5- کاربرد جلبک ها در تهیه آلژینات ها
مشتقات آلژینات و همچنین اسید آلژینینک از دیواره سلولی برخی از جلبکهای قهوه ای استخراج می شود. جلبکهای قهوه¬ای مختلفی در بخشهای مختلف دنیا برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند که مهمترین جنسهای آنها عبارتند از : Eclonia, Lossonia, Fucus, Cystoseria, Eisenia, Laminaria, Macrocystis, Durvillea, Ascophyllumو...
آلژین هیدرات کربنی است با فرمول (C6H8O6)n که از دیواره سلولی منشا می گیرد. اسید آلژنیک در غشای مشترک و دیواره های اولیه برخی ازاعضای جلبکهای قهوه ای (Phaeophyceae) وجود دارد. آلژینات ها در صنایع لاستیک سازی،‌ رنگ سازی،‌و همچنین در تهیه پارچه و لباسهای ضد آتش و ظروف پلاستیکی کاربرد دارند. مشتقات اسید آلژنیک همچنین در تهیه سوپ،‌خامه و سس و دیگر مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. .Barsanti.L, 2006))
6- اهمیت جلبک ها به عنوان غذای جانوران (با تاکید برآبزیان)
جلبک ها به عنوان یک منبع غذایی برای ماهیان، دوزیستان، پستانداران و دیگر جانوران از اهمیت ویژه ای برخوردارند. وابستگی انسان به ماهی و سایر جانوران آبزی برای تکمیل خوراک خود واقعیتی است که بر کسی پوشیده نیست. بنابراین جلبک ها به طور غیر مستقیم ارزش بسیار ارزنده ای برای انسان ها دارند (Sano T et al,1987&1988 ).
الف) در ایالات متحده آمریکا و ژاپن و در بسیاری از نواحی دیگر جلبکهایی نظیر: Fucus, Ascophyllum, Sargassum, Laminaria به عنوان غذای حیوانات مصرف می شوند.
ب) مرغهایی که به غذایشان آسکوفیلوم و فوکوس افزوده می شود تخم مرغهایی را تولید می کنند که غنی از ید می باشند.
پ) در مواقعی که جلبکهای دریایی به غذای دامها افزوده می شوند آنها شیرهای پرچربی تولید می نمایند؛
ج) غذاهای تجاری و وارداتی که خاص دامها و به خصوص گوسفند ساخته می شوند غالباً‌حاوی لامیناریا،‌آسکوفیلوم و فوکوس می باشند؛
ح) کلپ عظیم الجثه قهوه ای (Macrocystis) در غذای دامهای بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. به علت این که غنی از ویتامین A و E می باشد(هرمزدیار، کیانمهر.1381)
استفاده از ریزجلبک ها در آبزی پروری
میکرو الگ ها را در تغذیه لارو آبزیان پرورشی از قبیل برخی ماهیان، عمده نرمتنان و سخت پوستان پرورشی و نیز در پرورش زئوپلانکتونهای پرورشی مورد استفاده در آبزی پروری ( غذای زنده مثل دافنی، روتیفر و..)بکار می برند..

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: جلبک , آب , فاضلاب

مزاياي استفاده ازدستگاه هاي تصفيه آب خانگي

۱۳۸۹/۱۲/۱۸
16:16
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
1- حذف گل ولای وشن وماسه وآهک وذرات معلق وجامدات کلوییدی ورسوبات موجوددر آب وکاهش سختی و شفاف سازی آب و رسوبات مخازن ولوله ها و اتصالات شهری

2- بهبود مزه وطعم وحذف بو ورنگ وکلیه سموم ومواد آلی وهم جنین حذف کلرورکیبات آن

3- حذف کلیه مواد شیمیایی و مواد شوینده وترکیبات اسیدی وقلیایی ویونهای مضر

4- تولید آب کاملا شیرین وسالم واستاندارد از آب شور وآبهای ناسالم

5- حذف کلیه میکربهاانگلهاو ویروس ها ومیکرو ارگانیسمهاوهمچنین کلیه مواد شیمیایی وسمی و فلزات سنگین به روش فیزیک پیشرفته اسمز معکوس توسط فیلتر ممبران.

6- حفظ طراوت وشادابی پوست وجلوگیری از افزایش وزن

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

تاریخچه Ro

۱۳۸۹/۱۲/۱۸
16:15
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
روش ro  به کمک غشاهای ممبران اولین بار در سال 1748 میلادی توسط آنتونی نوله انجام شد . روش ro  در  200 سال پس از آن همچنان به عنوان یک روش آزمایشگاهی باقی ماند . در سال 1943 میلادی دانشگاه کالیفرنیا در امرکا برای اولین بار با روش ro  را به کمک غشا های ممبران برای تصفیه آب دریا به کار برد . بعدها تحقیقات انجام شده توسط این دانشگاه و دانشگاه فلوریدا منجر به تولید موفقیت آمیز آب آشامیدنی از آب دریا در اواسط دهه 1950 میلادی شد . اما حجم آب آشامیدنی بدین روش همچنان برای مصرف تجاری نا کارآمد بود .

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: اسمز معکوس , تاریخچه

اهمیت آب سالم

۱۳۸۹/۱۲/۱۸
16:13
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
اهمیت آب سالم :                              

تصفیه آب  با کیفیت خانگی یکی از بهترین سرمایه گذاری هایی است که میتوانیم برای سلامت مان انجام دهیم .

یک ارتباط حیرت آور بین کیفیت آب و طول عمر انسان وجود دارد . در تمامی دنیا و در طول زمان ، هرجا که شما سالم ترین آب با کمترین آلودگی را بیابید . سالم ترین و باطراوت ترین شهروندان را می یابید .

زمانی که می یابیم که بدنمان بیش از 70% آب است و اینکه عملا همه جنبه های سلامتی مان را کنترل می کند . آنگاه میتوانیم شروع به درک اهمیت واقعی آن بکنیم . نه صرفا آبی که مینوشیم ، بلکه آبی که با آن دوش می گیریم  و....آشپزی می کنیم ... آبمیوه ها – چایی و قهوه درست می کنیم

همه به صورت قابل ملاحظه ای برای سلامتی مان تاثیر می گذارد . آب زیربنای بدن ماست و مثل هر ساختمانی ... اگر زیر بنا  کیفیت ضعیفی داشته باشد ، مقاومت و طول عمر بدست نخواهد آمد.

نکته :

-        شما بهترین آب ، بیشترین مفدار و راحت ترین را با کسری از هزینه آب بطری و البته با کیفیت تصفیه کنندگی بهتری یدست خواهید آورد.

-        بنیاد سلامت خوب آب خوب است

-        کمیت و کیفیت آبی که مینوشیم دارای اثری شدید بر سلامت مان است .

 

معایب آب سنگین(سخت):

آب سخت آبی است که حاوی گچ  ، آهک و دیگر املاح محلول در آب می باشد . در آب سخت سطح املاخ در آب بیشتر است . این املاح معدنی محلول عمدتا شامل کربنات کلسیم و کربنات منزیم و گچ می باشند . اما همچنین آهن و منگنز را نیز در بر می گیرد . با آنکه نوشیدن آب سخت مشکل خاصی برای سلامتی شما ایجاد نمی کند ( جز آنکه میتواند تشکیل سنگ کلیه شود ) چه بسا ممکن است در برخی موارد مزیتهایی نیز داشته باشد ( شکستگی استخوانها سریعتر جوش میخورند )

اما مصرف آب سخت مضرات بسیاری نیز دارا می باشد که به قرار زیر است :

1-   موجب رسوب مواد آهکی بر روی جداره داخلی کتریها ، قوریها ، لوله های آب گرم ، لبایشویی ها  ، ظروف شوییها ، کولرها ، شو فاژها و دیگهای بخار می گردد.

2-   کیفیت طعم و مزه چای و قهوه را کاهش می دهد .

3-   صابون ، شامپو و سایر شوینده های خانگی با آب سخت خوب کف تولید نمی کنند. بنابراین بازده شستشو کاهش یافته و مصرف شوینده ها افزایش می یابد .

4-   سبب خشن و زبر شدن البسه ، رنگ پریدگی لباسها و خاکستری شدن لباسهای سفید رنگ می شود و عمر مفید لباسها را کاهش می دهد .

5-   کارایی و راندمان شوفاژ و سایر سیستمهای گرمایشی که در انها آب جریان دارد را کاهش می دهد.

6-   سبزیها و حبوبات به خوبی پخته نمی شوند .

7-   شستن بدن حین استحمام با آب سخت سبب می گردد قشری از نمکهای نا محلول روی پوست و موهای بدن رسوب کند . که همین امر سبب مسدود شدن روزنه ها و خارش و سوزش پوست می گردد . همچنین موها را رنگ پریده کرده و شانه کردن و برس کشیدن موها دشوار می گردد . این رسوبات رشد باکتریها را نیز تسهیل می کند .

برای کاهش سختی آب میتوانید از فیلترهای  تصفیه کننده آب خانگی استفاده کنید که دارای سختی گیر می باشند .سختی گیرها با تبادل یونهای کلسیم و منیزیم با یونهای سدیم و پتاسیم غلظت املاح سخت را کاهش میدهند .

مزایای آبی که سختی آن گرفته شده است :

1-   عمر مفید هیترها- ظرفشوییها –و ماشین لباسشویی و لوله ای آب افزایش می یابد

2-   صابون و شامپو بهتر کف تولید کرده و میزان مصرف آنها 50% کاهش می یابد .

3-   کف خمیر دندان افزایش می یابد .

4-   بازده سیستمهای گرمایشی افزایش می یابد .

5-   مدت زمان شستشوی ظرفها کاهش می یابد .

6-   جرم و رسوبات کتری – قوری- لوله های ابگرم  و وان حمام حذف میگردد .

7-   رگه ها و لکه های ظروف پس از شستشو به حداقل رسیده و ظروف براق تر و درخشنده تر می گردند .

8-   موها را نرم و لطیف کرده و شانه و برس زدن آنها  راحت تر می گردد .

9-   شستشوی خودرو آسانتر می گردد .

10- اصلاح ریش صورت آسانتر می گردد

11- خشکی و زبری پوست کاهش می یابد .

12- رخت ها پس از شستشو نرمتر و روشنتر میشوند

 

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: آب آشامیدنی , آب , آب شرب

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|